Kom til gratis sundhedskonference i Vejle den 29. maj fra 11.40-14.30

Se programmet her

En stor dansk undersøgelse (Status på det gode ungeliv, Institut for Lykkeforskning 2017) påviser, at danske unge har en livstilfredshed, der er lavere end befolkningens som helhed, og at især ensomhed er et stort problem blandt den unge målgruppe.

På dét punkt adskiller Danmark sig fra næsten alle andre lande i Europa. Den samme undersøgelse viser, at en måde at bekæmpe ensomheden på er, at de unge indgår i meningsfyldte sunde fællesskaber.

Som uddannelsesinstitution er Social- og sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens meget opmærksomme på, hvordan vi arbejder med sundhed og fællesskaber. Vi tror på, at de to begreber hænger uløseligt sammen, og at skolen/uddannelsesstedet er en af de vigtigste sociale platforme, hvor unge kan skabe deres sociale identitet.

I 2017/2018 gennemførte skolen et pilotprojekt - #SUNDSAMMEN - i samarbejde med tidligere håndboldspiller og OL-guldvinder, Anne Dorthe Tanderup. I projektet arbejdede en gruppe elever i fællesskab med at ændre livsstil over en seks måneders periode. (se link)

Evalueringen viser, at fællesskabet i gruppen var afgørende for fastholdelsen og resultaterne i forløbet.

Erfaringen fra pilotprojektet #SUNDSAMMEN, evidens fra indenlandsk- og udenlandsk forskning på området, et fremtidsperspektiv på sundhed og fællesskaber, samt en pallette af de gode fællesskabshistorier er samlet i bogen #SUNDSAMMEN, som skolen har udgivet i forlængelse af projektet.

På sundhedskonferencen #SUNDSAMMEN, har Social- og sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens samlet en række eksperter på området sundhed og fællesskaber blandt de unge, som vil dele deres viden og invitere til debat om emnet. Hensigten er at blive klogere på, hvordan sunde fællesskaber kan skubbe til det gode liv – både som år til livet og som liv til årene.

Det er gratis at deltage. Der er begrænsede pladser- derfor er det efter først til mølle princippet. Tilmelding kan ske via dette link

Yderligere info

Kontakt

Pernille Benzon
Skoleansvarlig for kommunikation og marketing

  +45 79 211 370
  +45 21 432 272