Pædagogisk Assistent

Vil du have et arbejde, hvor børn og unge eller mennesker med særlige behov er i fokus? Så er uddannelsen til pædagogisk assistent noget for dig.

På uddannelsen til pædagogisk assistent bliver du fortrolig med at bruge pædagogiske redskaber i dagligdagen.

På uddannelsen til pædagogisk assistent lærer du at arbejde med udviklende aktiviteter for børn, unge og voksne, og du bliver fortrolig med at bruge pædagogiske redskaber i dagligdagen.

Uddannelsen til pædagogisk assistent kan tages på Social- og Sundhedsskolens afdeling i Vejle.

Mange muligheder

Når du er færdig med din uddannelse til pædagogisk assistent på Social- og Sundhedsskolen Fredericia - Vejle - Horsens, kan du arbejde med børn og unge i daginstitutioner, dagpleje og skoler - både kommunale og private. Der er også mulighed for at arbejde med unge og voksne med særlige behov for pædagogisk støtte i bo- og dagtilbud.

Du kan også søge ind på en række mellemlange uddannelser blandt andet pædagog og socialrådgiver. Se mere under karriere.

Teknologi

Da skolen lægger vægt på brug af moderne undervisningsformer og teknologi, forudsætter skolen, at du i undervisningen medbringer egen PC eller tablet.

Brobygning

Som elev på pædagogisk assistentuddannelsen har du mulighed for at snuse til en videregående uddannelse. Du kan komme i brobygning på socialrådgiverstudiet på
UC Lillebælt i Vejle og pædagogstudiet på UC Lillebælt i Jelling. 

Se video om uddannelsen til pædagogisk assistent

 • SPØRG DIN KONTAKTLÆRER

  Kontaktlærer

  Som elev på Social- og Sundhedsskolen får du tilknyttet en kontaktlærer under uddannelsen. Sammen med din kontaktlærer udarbejder du din individuelle uddannelsesplan for at skabe et overblik over din faglige og personlige udvikling.

  Du kan også tale med din kontaktlærer om de udfordringer, du møder undervejs i uddannelsen. Du får tildelt en kontaktlærer ca. 14 dage inde i dit uddannelsesforløb.

   

 • BRUG FOR EN LÆSEVEJLEDER?

  Brug for en læsevejleder ?

  Har du problemer med at læse eller skrive? Er du ordblind eller langsom læser?  Har du svært ved at overskue og forstå en tekst, du skal læse? Har du svært ved at skrive de opgaver, du bliver stillet?

  Det kan læsevejlederne på Social- og Sundhedsskolen hjælpe dig med.

  Læsevejlederne kan også hjælpe dig med:

  • Hjælpemidler til oplæsning
  • Hjælpemidler til at skrive og stave
  • Teknikker til at forbedre din læseforståelse
  • Studieteknik
  • Lydbøger

  Kontakt en uddannelsesvejleder for at høre mere.

   

 • BRUG FOR EN TOSPROGSKOORDINATOR?

  Tosprogskoordinator

  Hvis dit modersmål ikke er dansk, kan sprog og kultur måske være en særlig udfordring for dig. Skolens tosprogskoordinator kan vejlede og støtte dig før og under uddannelsen.

  Kontakt én af uddannelsesvejlederne for at høre, hvordan du kommer i kontakt med en tosprogskoordinator. Se uddannelsesvejledernes kontaktdata til højre på siden.

   

Kontakt

Uddannelsesvejleder SSH, SSA, PAU i Vejle, SSH Fredericia samt GF2 Fredericia og Vejle
Ulla Sundgaard Reimer
+45 79 211 331 +45 29 128 038