Bogen #SUNDSAMMEN

Bogen Sund sammen, lavet af sosu skolen

Social- og sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens har udgivet bogen #SUNDSAMMEN, der er en anderledes sundhedsbog, der sætter fokus på, hvordan især de unge kan øge deres robusthed og mindske ensomhed ved at indgå i sunde relationer. Danske unge har en livstilstilfredshed, der er lavere end befolkningen som helhed, og især ensomhed er et stort problem blandt den unge målgruppe. Her adskiller Danmark sig fra næsten alle andre lande i Europa. På ungdomsuddannelserne er det kendt fænomen at mange unge ikke gennemfører uddannelsen fordi de har svært ved at finde ind i fællesskaberne eller fastholde sig selv i disse.

Bogen #SUNDSAMMEN giver et indblik i, hvordan der arbejdes med sundhed og fællesskaber i Social- og sundhedsuddannelserne. Her finder man en introduktion til udenlandsk- og indenlandske forskningsprojekter, en gennemgang af skolens eget projekt #SUNDSAMMEN, som blev gennemført i samarbejde med tidligere OL-gudvinder og håndboldstjerne - nu kostvejleder og Health Coach, Anne Dorthe Tanderup - et kig ind i fremtiden med fremtidsforsker Anne Skare Nielsen, samt en lang række cases, der viser mennesker, som indgår i sunde fællesskaber på tværs alder og interesseområder.

Bogen kan bestilles her på siden ved at henvende sig til kommunikationsansvarlig Pernille Benzon på peb@sosufvh.dk. Bogen koster 149,- kr.