Bygger ny skole

Har købt grund på Vestre Engvej i Vejle, hvor der skal opføres godt 3000 kvadratmeter nye og tidssvarende rammer for skolens aktiviteter.




Sådan kommer facaden ud mod Vestre Engvej til at se ud, når Social- og Sundhedsskolens nye afdeling i Vejle efter sommerferien 2015 står klar til brug. De godt 3000 kvadratmeter skal afløse de nuværende lokaler i Staldgårdsgade.

Inden sommer vil Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens kunne tage det første spadestik til en afdeling på Vestre Engvej i Vejle tæt ved det nye sundhedshus. 

Skolen har købt en grund af Vejle Kommune, hvor der skal opføres 3150 kvadratmeter, som skal afløse det nuværende lejemål i Staldgårdsgade.

Social- og Sundhedsskolen har haft uddannelsestilbud i Vejle i fem år, og der blev etableret en egentlig afdeling 1. januar 2012. Skolen har siden oplevet en vækst, der gør, at det ikke længere er muligt at være i Staldgårdsgade.

”Vi bygger, fordi vi gerne vil have en moderne og tidssvarende uddannelsesinstitution og et godt tilbud til vores elever. Og en beliggenhed på Vestre Engvej vil betyde, at vi kan vedligeholde et rigtigt godt samarbejde med de øvrige uddannelsesinstitutioner i Vejle og med Vejle Kommune. Skolens fremtidige lokalisering falder også i tråd med den vision, som kommunen har for placering af uddannelsesinstitutioner i Vejle”, siger direktør Hanne Helleshøj.

Åbent byggeri
Det er arkitektfirmaet billund/hansen i Fredericia, der har tegnet Social- og Sundhedsskolens nye afdeling i Vejle, der bliver på tre etager plus tagterrasse.

Der er tale om et åbent byggeri med store lysindfald og mange muligheder for udnyttelse af de godt 3000 kvadratmeter.

Hanne Helleshøj fortæller, at skolens personale har været involveret i at formulere de faglige behov ved indretningen af lokalerne.

Der bliver blandt andet indrettet faglokaler og egentlige klasselokaler med mulighed for, at der kan være både små og store hold. 

Lokaler til simulation
Social- og Sundhedsskolen er langt fremme, når det gælder simulation i undervisningen. Og der vil blive indrettet faciliteter til simulation for både sygepleje, plejeomsorg i eget hjem og indenfor det pædagogiske område. 

Lokalerne skal kunne bruges af elever og kursister fra alle skolens afdelinger.

Der bliver også et stort fællesrum, hvor trappen til første sal vil kunne benyttes som tilskuerplaser som i et amfiteater. Og så bliver der et bibliotek, som får en central placering og udgang til en 50 kvadratmeter stor terrasse.

På taget bliver der også en terrasse på 500 kvadratmeter, hvor elever og medarbejdere vil kunne opholde sig, når vejret er godt.

”Vi glæder os til at få en bygning, som understøtter vores arbejde med det pædagogiske og differentiering af undervisningen, som vi er gode til”, siger Hanne Helleshøj og fortsætter:

”Vi håber, at vi med en flot ny skole kan appellere til de unge og, at vi kan opretholde og øge søgningen til vores uddannelser. Vi håber desuden, at det med de nye rammer bliver mere attraktivt at være ansat på skolen”. 

Byggeriet skal stå færdigt efter sommerferien 2015.



Gå tilbage