Direktør fejret

Mange havde fundet vej til Social- og Sundhedsskolen for at fejre Hanne Helleshøjs 60 års fødselsdag.
Det var en festlig eftermiddag på Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens, da direktør Hanne Helleshøj ved en reception fredag 31. januar 2014 fejrede sin 60 års fødselsdag.

Over 100 mennesker deltog i receptionen, som økonomi- og administrationschef Steen Ib Kjeldsen sammen med bestyrelsesformand Svend Aage West bød velkommen til.

Svend Aage West roste i sin tale Hanne Helleshøj og den indsats, hun har gjort for skolen, siden hun for godt fire år siden tiltrådte stillingen som direktør.

"Du har sørget for at klæde os rigtigt godt på til fremtiden. Vi er én af de skoler, som har det største net af internationale samarbejdspartnere, og vi er blevet bragt i førerfeltet, når det gælder simulationsbaseret undervisning. Også bygningsmæssigt går det fremad. Vi skal snart til at sætte spaden i jorden til et nyt byggeri i Vejle. Alt i alt er bestyrelsen rigtigt godt tilfreds med den tilstand, skolen er i", sagde han blandt andet.

Også fra uddannelses- og EVI-chef Thomas Thomsen, der ønskede tillykke på vegne af den samlede ledelse, var der ros.

"Du kom, da vi snusede til selveje, og du har fået os trygt og godt ind i selvejens lyksaligheder. Vi har en toptunet organisation, hvor retningen er sat, men med stor frihed for den enkelte", lød det.

Jonna Jensen, underviser og næstformand for samarbejdsudvalget, holdt også tale for Hanne Helleshøj, der cykler i sin fritid og har besteget flere bjerge.

"Som cykelrytter skal man have mod, vilje, sejhed og en smule stædighed. Det har du, også som direktør for skolen", sagde hun blandt andet.

Også Niels Landrock, der er underviser i Horsens, var som repræsentant for personaleforeningen i Horsens på talerstolen. Det samme var Hans-Henrik Johansen, koordinator for internationalisering, IKT og læring samt velfærdsteknologi. Han havde lavet en lille film med billeder fra nogle af Hanne Helleshøjs besøg hos internationale samarbejdspartnere.

Hanne Helleshøj var glad for talerne og de mange gaver, hun modtog ved receptionen.

"Jeg hørte engang sagt i en tale for en 60-årig, at når man fylder 60, kan det være vigtigt at se tilbage men endnu vigtigere at se fremad. Hvis jeg skal se fremad for skolen, tænker jeg, at én af de udfordringer, vi får og måske allerede har, er meget godt udtrykt af fremtidsforskeren Birthe Linddal", sagde hun og citerede fra en kronik.

"Lad os på samfundets vegne håbe, at de dygtige folkeskoleelever ikke skal dømmes ude som nørder af nogen omgivelser, hvos fest og dovenskab giver flere sociale point end ambitioner og hårdt arbejde. Ellers ender det galt".

"Også for vores uddannelser og os, der arbejder med dem, gælder, at vi må have ambitioner og forvente om ikke hårdt arbejde så en reel indsats. Birthe Linddal fortsætter, og jeg citerer: "Men hvad hjælper de gode ambitioner, hvis de ikke bliver til andet end ord? Hvad hjælper det, når der aldrig for alvor bliver gået radikalt til værks - og det, der kaldes en reform, mest af alt ofte kun er et bølgeskvulp, hvor der ellers var behov for en storm".

"Jeg tror, at fremtiden for statens uddannelsesinstitutioner kommer til at indbefatte både bølgeskvulp og reelle storme med masser af forandringer - som vi alle må agere i og forholde os til", sagde Hanne Helleshøj blandt andet.Gå tilbage