Elever bag konference

Konferencen skal klæde byrådspolitikerne i Vejle på til at skabe ungestrategi.
Laura Vinther Kristensen og Morten Schubert skal sammen med 18 andre unge fra gymnasierne Rosborg og Rødkilde i Vejle og Vejle Midtbyskole arrangere en stor ungekonference, der finder sted i Spinderihallerne 15. marts.

21-årige Laura Vinther Kristensen fra Give og 19-årige Morten Schubert fra Vonge, der begge er i gang med den pædagogiske assistent uddannelse (PAU) på Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens, har fået en udfordring.

Sammen med 18 andre unge fra gymnasierne Rosborg og Rødkilde i Vejle og Vejle Midtbyskole skal de arrangere en stor ungekonference, der finder sted i Spinderihallerne 15. marts. 

I alt 300 unge fra uddannelsesinstitutionerne og foreningslivet i Vejle er inviteret til at deltage i konferencen, som skal klæde politikerne i byrådet på til at skabe en såkaldt ungestrategi. Vejle Byråd har sat en million kroner af til at inddrage de unge i arbejdet med strategien. Forventningerne til konferencen er, at den skal give en række konkrete bud på, hvad der kan gøre Vejle til et bedre sted for de unge at opholde sig i.

”Vi hørte om konferencen, da vi på uddannelsen arbejdede med et projekt om ungdomskultur. Og da vi fik muligheden for at være med til at arrangere den, slog vi til, fordi vi kunne se, at det kunne give os indflydelse”, fortæller Laura og Morten og fortsætter:

”Vi synes, det har været spændende at være med til at arrangere konferencen. Vi har eksempelvis været på studietur til København, hvor vi blandt andet hos Netværket af Ungdomsråd (NAU) har lært, hvordan man skaber en workshop”, beretter de.

De unge arrangører af ungekonferencen har også besøgt ungdomstænketanken Youglobe i København, ungdomskulturhuset Gimle i Roskilde og Ungdommens Hus i Fredericia for at hente inspiration. Men om det er sådanne tiltag, der mangler i Vejle, vil vise sig, når det 15. marts går løs i Spinderihallerne med blandt andet workshops for de deltagende unge.

Blandt konference-deltagerne vil være Lauras og Mortens klassekammerater samt et 40 ugers grundforløbshold fra Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens.

Se mere om ungekonferencen og mulighederne for at deltage på Facebook.Gå tilbage