Elever var opfindere

Grundforløbseleverne fra Vejle-afdelingen har arbejdet med innovation i en uge.
De 102 elever på grundforløbet på Social- og Sundhedsskolens afdeling i Vejle har i en uge skullet komme med idéer til ny teknologi, der kan gøre hverdagen lettere, og det er der kommet mange gode bud på nye opfindelser ud af.

En gruppe af elever har blandt andet fundet på en sensor til køleskabet kaldet Zensinus, som kan fortælle, når en madvare er blevet for gammel og skal skiftes ud. Sensoren skanner stregkode og dato på varen og giver, når der er bevægelse foran køleskabsdøren, ved hjælp af stemmestyring besked om, at varen er for gammel. Den kan også via sms give besked til køleskabets ejer eller til hjemmehjælpen.

"Ældre kan godt komme til at spise noget, der er for gammelt, hvis de eksempelvis er demente. Det samme kan et barn", fortæller de fire piger, der står bag opfindelsen.

De fire er 15-årige Malene Milia Laursen, Børkop, 17-årige Trine Harbo fra Ågård, 24-årige Lotte Wagner Stagaard, Vejle, og 17-årige Nanna Salomonsen, Vejle.

En anden gruppe af elever har opfundet en fodsvupper, som består af en plade, der som en sandal kan spændes på foden. På pladen kan der ved hjælp af magneter monteres en gulvklud, og fodsvupperen kan så bruges til gulvvask, så hænder, håndled og ryg kan skånes.

"Vi tænker, at både ældre og handicappede men også social- og sundhedspersonale kan have gavn af at bruge den", fortæller Maria Linaa, 17 år og fra Vejle, Ea Ross, 16 år og fra Løsning, og Hannah Jakobsen, 19 år og fra Daugård, der står bag idéen.

Af andre opfindelser fra innovationsugen kan nævnes piktogrammer med lyd, børnevenlige dropposer med farverige slanger til børneafdelingerne på sygehusene og et særligt spejl, som sollyset ikke kan reflekteres i, som kan forhindre højresvingsulykker, hvis de stilles op i vejkryds.Gå tilbage