Fra voldsdømt til frivillig

Frederik Bo Christensen fra Projekt Frivillig var gæst ved Social- og Sundhedsskolens fredagssamling.
Det gjorde indtryk, da 26-årige Frederik Bo Christensen 27. september tog mikrofonen og ved Social- og Sundhedsskolens fredagssamling fortalte eleverne i afdelingen i Fredericia om, hvordan hans liv ændrede sig, da han som voldsdømt kom til Gademix, et socialt værested for unge i Koldings sydvest kvarter. 

Frederik, der er vokset op i en helt almindelig kernefamilie, blev som 21-årig involveret i et slagsmål med fire andre unge, og han blev dømt til at udføre 60 timers samfundstjeneste på det sociale værested. Her fik han interesse for frivilligt arbejde, og i dag er han stadig frivillig hos Gademix sideløbende med, at han læser kandidat i pædagogik på Syddansk Universitet i Odense.

Frederik Bo Christensen er også ansat som konsulent hos Projekt Frivillig, der er et initiativ under Social-, Børne- og Integrationsministeriet, Undervisningsministeriet og Kulturministeriet, og hans formål med besøget på Social- og Sundhedsskolen var at fortælle eleverne om de muligheder, der er for at blive frivillig. Og mulighederne er mange - man kan eksempelvis blive besøgsven, arbejde i en lektiecafé eller blive træner i en sportsklub.

Frederik Bo Christensen berettede om de mange gode oplevelser, han har fået som frivillig og, at det frivillige arbejde er noget, som mange erhvervsledere, når de skal ansætte nye medarbejdere, ser positivt på.

Han fortalte også, at Projekt Frivillig har fået lavet et Frivillig Bevis, som unge kan bruge, når de skal søge om optagelse på en uddannelse.Gå tilbage