God debat til valgmøde

Kandidater til kommunalvalget fik mange spørgsmål fra sosu-elever.
Det var ikke spørgelyst, der manglede, da Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens tirsdag 8. oktober lagde lokaler til et valgmøde, hvor deltagerne var et panel af kandidater til kommunalvalget i Fredericia Kommune.

Kandidaterne var Inger Nielsen (Konservative), Jane Findahl (Socialistisk Folkeparti), Jacob Bjerregaard (Socialdemokraterne), Kenny Bruun Olsen (Venstre), Susanne Eilersen (Dansk Folkeparti), Niels Henry Andersen (Borgergruppen) og Jørn Henner (Enhedslisten). Og de måtte svare på rigtig mange spørgsmål fra de fremmødte elever, der er i gang med en social- og sundhedsuddannelse eller en uddannelse til pædagogisk assistent.

Der blev blandt andet spurgt til, hvordan kandidaterne vil trække flere virksomheder til Fredericia, om det er ok, at der kun bliver gjort rent hos de ældre hver 14. dag, om de vil spare på børneområdet, og hvordan de vil sikre, at der i kommunens daginstitutioner bliver ansat faglært personale i form af pædagogiske assistenter.

Specielt ét spørgsmål vakte opsigt og gav anledning til eftertænksomhed. Det var, da en elev fortalte, at vedkommende havde oplevet, at der ikke blev visiteret køretid i forbindelse med besøg hos en borger.

"Jeg har oplevet kun at have fem minutter til at komme frem og op på tredje sal og dryppe øjne på fru Jensen, fordi der ikke var visiteret køretid", fortalte eleven, der spurgte, om kandidaterne ville skabe bedre arbejdsrammer for sosu-medarbejderne.

"Det, du siger, ryster mig, og jeg vil gerne vide, om visitationen matcher de rammer, vi har lagt politisk", sagde Jane Findahl.

Susanne Eilersen lovede, at hun ville gå tilbage til socialudvalget og bede om en redegørelse.

"Ja, det vil vi gøre noget ved", sagde Jørn Henner, der ligeledes var rystet over beretningen men ikke overrasket, som han sagde.

To af de elever, der stillede spørgsmål til kandidaterne, var 21-årige Laura Roed, der er i gang med en uddannelse til pædagogisk assistent, og Nicolai Kristensen, 25 år, der uddanner sig til social- og sundhedsassistent.

"Jeg følger meget med i politik. Det er vigtigt at vide, hvad der rører sig. Så jeg synes, det er rigtigt godt med sådan et valgmøde", sagde Nicolai.

"Jeg er først begyndt at følge med i politik, efter jeg er kommet i gang med min uddannelse. Men der er det også blevet et rigtigt interessant emne", forklarede Laura.

Begge elever håbede, at kandidaterne til kommunalvalget havde taget det til sig, som var blevet sagt under valgmødet.Gå tilbage