Kulinarisk rundrejse

Seniorerne fra Aktiv tirsdag - seniorsport besøgte Social- og Sundhedsskolen, hvor grundforløbet for tosprogede diskede op med mad fra andre lande.
Krabbesalat med blødkogte æg fra Letland, krydrede friturestegte kartofler med tomatsalsa fra Afrika, ris med kylling og rejer fra Asien og rødbedesuppe og pirogger med kartofler, løg og ost fra Polen.

Smagsoplevelserne var mange, da en flok seniorer fra Aktiv tirsdag - seniorsport, der er en afdeling under Erritsø Gymnastik & Idrætsforening, fredag 8. november 2013 besøgte grundforløbet for tosprogede på Social- og Sundhedsskolens afdeling i Fredericia.

Grundforløbet for tosprogede er et særligt forløb for elever med en anden etnisk baggrund end dansk.

Social- og Sundhedsskolen har i et par år haft et samarbejde med Aktiv tirsdag, der går ud på, at de tosprogede grundforløbselever én gang i løbet af deres uddannelsesforløb besøger Aktiv tirsdag, der så senere kommer på genbesøg på skolen.

Ved genbesøget blev der foruden mad budt på rundvisning og aktiviteter i form af blandt andet hockey i skolens gymnastiksal.

Seniorerne var på rundvisningen blandt andet på besøg i simulationsværkstedet, hvor de fik set, hvordan skolens elever arbejder med avancerede dukker, der har puls, blod i årerne og kan tale.

"Det var rigtigt spændende at se dukkerne, som var meget livagtige", mente Henny Christensen, 70 år, og Tove Steenholdt, 69 år, begge fra Erritsø. Gå tilbage