Mad fra fjerne gryder

Tosprogede grundforløbselever har haft temauge om tradition og kultur.




Der var mad fra blandt andet Indien, Syrien, Thailand og Afrika, da et hold tosprogede grundforløbselever på Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens som afslutning på en temauge om tradition og kultur inviterede eleverne på teori to forløbet af den pædagogiske assistent uddannelse (PAU) inden for.

Ud over smagsprøver på mad, der knytter sig til den tradition, som de gerne ville beskrive, havde grundforløbseleverne lavet plancher med blandt andet billeder.

En håndfuld elever havde valgt bryllup i Asien som tema, og der blev i ord og billeder fortalt om traditionerne i henholdsvis Indien, Syrien og Thailand.

I Thailand, hvor de fleste er buddhister, starter bryllupsdagen allerede kl. syv om morgenen med, at gæsterne ankommer. Morgenmadsmenuen står på ris nudler med grøn karrysuppe med kylling.

Det er munke, der velsigner brudeparret. Ceremonien slutter til middag, og så er der fest om aftenen, ofte med ca. 300 gæster. 

Foruden bryllup i Asien var der elever, der fortalte om den rumænske juletradition, påskedag i Polen, hverdagen i Afrika, midsommer i Letland og begravelse i Somalia.

”Eleverne har lært en masse om kommunikation ved forløbet. Det er således god eksamensforberedelse. Og så betyder det meget for eleverne at få lov at fortælle om deres hjemlande”, beretter underviser Sara Birkeland.



Gå tilbage