MF'ere på besøg

Cekic og Øktem besøger Social- og Sundhedsskolen for at samle "Nydanske Stemmer".
Özlem Cekic og Fatma Øktem vil opfordre borgere med etnisk minoritetsbaggrund til at vælge demokratiet til og ikke fra, når der skal stemmes til kommunal- og regionsrådsvalget.

Mandag 21. oktober 2013 besøger de to medlemmer af Folketinget Özlem Cekic (SF) og Fatma Øktem (V) Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens' afdeling i Vejle.

De to politikere drager i øjeblikket landet rundt for at opfordre borgere med etnisk minoritetsbaggrund til at vælge demokratiet til og ikke fra, når der skal stemmes til kommunal- og regionsrådsvalget.

Ved kommunalvalget i 2009 brugte kun 37 procent af indvandrere og 36 procent af efterkommere deres stemmeret. Formålet med Danmarksturen er ifølge de to kvinder at vende udviklingen, så flere med etnisk minoritetsbaggrund vælger at stemme til valget 19. november.

På møderne vil Cekic og Øktem fortælle om deres egne erfaringer fra politik, om det danske demokrati og om, hvorfor de mener, at det er en pligt for alle at bruge sin demokratiske stemme.

Efterfølgende vil de elever med anden etnisk herkomst end dansk, som deltager i mødet, kunne stille spørgsmål til de to folketingsmedlemmer.

Özlem Cekic, der er født i Ankara i Tyrkiet og har kurdiske rødder, har været folketingsmedlem for SF siden 2007. Hun har blandt andet været sundhedsordfører og ligestillingsordfører.

Fatma Øktem, som har været folketingsmedlem for Venstre siden 2011 og ligestillingsordfører, har tyrkiske rødder.Gå tilbage