Nyt grundforløb

Borgmester Jørn Pedersen klippede snoren til nyt SOSU-uddannelsestilbud på IBC i Kolding.
"Uddannelse betyder rigtigt meget for vores kommune og, at vi har de rigtige tilbud. Vi kan blive ved med at banke ind i hovederne på de unge, at de skal tage en uddannelse. Men hvis uddannelsestilbuddene ikke er der, hjælper det ikke. Derfor betyder det noget, at der er kommet et grundforløb til en social- og sundhedsuddannelse i Kolding".

Sådan sagde Koldings borgmester Jørn Pedersen (V), da han mandag 13. januar 2014 klippede snoren til et nyt uddannelsestilbud, som er blevet til i et samarbejde mellem IBC, International Business College, og Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens.

Foruden Jørn Pedersen glædede både Stig Holmelund, direktør for IBC Ungdomsuddannelser, og Steen Ib Kjeldsen, økonomi- og administrationschef for Social- og Sundhedsskolen, sig over, at projektet, der er to-årigt og støttet af Syddansk Uddannelsesaftale under Region Syddanmark, har kunnet realiseres.

IBC og Social- og Sundhedsskolen håber, at der vil kunne skabes et tværfagligt samarbejde og et godt undervisningsmiljø for elever, der har valgt en sundhedsuddannelse i Kolding. IBC har i forvejen uddannelsen til sundhedsservicesekretær.
 
Foruden Social- og Sundhedsskolen og IBC er Kolding Kommune og UU-Center Kolding med i projektet, og der er optaget 29 elever, som spændte på deres uddannelsesstart deltog i indvielsen.

To af dem var 17-årige Mercy Onosigho og 19-årige Simon Klærke, der begge bor i Kolding.

"Det er meget nemmere at komme i skole, når vi ikke behøver at tage udenfor Kolding", fortalte de.

Mercy er blevet interesseret i grundforløbet gennem en snak med sin UU-vejleder, mens Simon har en mor, der arbejder som social- og sundhedsassistent, og som har inspireret ham til at gå sosu-vejen.

Fra grundforløbet vil Simon søge ind på uddannelsen til først social- og sundhedshjælper og derefter social- og sundhedsassistent og herefter læse videre til enten fysioterapeut eller ergoterapeut, som assistentuddannelsen giver adgang til.

Også Mercy vil videreuddanne sig, først til social- og sundhedshjælper og -assistent og derefter til sygeplejerske.Gå tilbage