Over 1600 lokale elever konkurrerer om at vinde DM i Skills for 8. klasse

Over 1600 lokale elever konkurrerer om at vinde DM i Skills for 8. klasse
Alle elever i 8. klasse i Horsens og Hedensted kommuner skal i uge 38 – 44 2014 deltage i en introdag på erhvervsuddannelserne i Horsens. På introdagen får de både mere viden om erhvervsuddannelserne og konkurrerer om at komme et skridt nærmere DM i Skills for 8. klasse-elever, der afholdes i København i januar 2015.

Hvem kan sortere piller og skifte hjul hurtigst? Det er to ud af de seks opgaver, som over 1600 8. klasse-elever fra 75 klasser i Horsens og Hedensted kommuner skal løse i konkurrencen om at blive Danmarks bedste Skills-elever.

Konkurrencen er en del af DM i Skills, hvor landets bedste lærlinge, HG-elever og elever fra landbrugsskoler og social- og sundhedsskoler hvert år dyster om at blive danmarksmester inden for deres fag.

Målet er flere elever på erhvervsuddannelserne

De indledende runder til DM i Skills, som afvikles onsdage i uge 38 – 44 2014, er obligatorisk for alle 8. klasse-elever i Horsens og Hedensted kommuner og foregår på enten Bygholm Landbrugsskole, Social- og Sundhedsskolen i Horsens eller Learnmark Horsens. Konkurrencerne suppleres med overordnet information om erhvervsuddannelserne samt et indblik i blandt andet erhvervsuddannelsesreformen, EUX-uddannelserne og muligheder for videreuddannelse.

”Målet med, at alle elever skal deltage i DM i Skills er, at de skal udvide deres kendskab til erhvervsuddannelserne, så de har et godt grundlag, når de om godt et års tid skal vælge ungdomsuddannelse. På den møde støtter vi op om regeringens målsætning om, at flere unge skal vælge en erhvervsuddannelse,” siger Anders Franck, koordinator i UU Horsens Hedensted, der også deltager i samarbejdet om DM i Skills for 8. klasse-elever.

Information via Facebook

Facebooksiden www.facebook.com/DM8.klasse bruges som udgangspunkt for introdagen og kommer til at indeholde information om fx erhvervsuddannelsernes indhold og DM i Skills. Derudover kan man på Facebooksiden, som både er for elever, deres forældre, lærere og andre, der ønsker at vide mere om erhvervsuddannelserne og DM i Skills, finde billeder fra både de indledende og afsluttende konkurrencer.

Lige ved og næsten

I de indledende runder til DM i Skills for 8. klasserne kåres et vinderhold fra hver klasse, som går videre til lokalmesterskabet den 12. november 2014. Lokalmesterskabet afvikles på Håndværk, industri og transport, Learnmark Horsens, og de fire bedste hold går herfra videre til DM i Skills for 8. klasse-elever den 9. januar 2015 i København.

”Vi havde i januar i år fire hold med til DM i Skills for grundskoleelever, som blev afholdt i Aalborg. Eleverne fra Torstedskolen var sekunder fra at blive Danmarksmestre. Det var en meget hyggelig og oplevelsesrig dag for både de elever, der deltog i konkurrencen, og de klassekammerater, der var taget med for at heppe,” fortæller Anders Franck fra UU Horsens Hedensted.

For flere oplysninger kontakt

  • Anders Franck, koordinator UU Horsens Hedensted, M: 51 58 99 84, E: afk@uuhh.dk
  • Lotte Ipsen, uddannelseschef Bygholm Landbrugsskole, M: 40 33 17 99, E: li@bygholm.dk
  • Anette Søgaard, uddannelsesvejleder Social og Sundhedsskolen Horsens,

M: 21 48 62 88, E: ars@sosufvh.dk

  • Henrik Lynggaard Christiansen, uddannelsesleder på Håndværk, industri og transport, Learnmark Horsens,

M: 42 12 73 13, E: hlc@learnmark.dk

  • Lars Henrik Poulsen, uddannelsesleder på Handel, kontor og butik HG, Learnmark Horsens

M: 22 13 54 47, E: lhp@learnmark.dkGå tilbage