Piger i ilden igen

Skulle vejlede ung sukkersyg pige til anden opgave ved DM i Skills.
Tina Christensen og Betina Tindbæk Kristensen havde halvanden time til at forberede sig på samtalen med en ung pige, der for nylig havde fået konstateret type 1 diabetes.

Anden opgave ved DM i Skills i NRGi Park & Arena i Aarhus blev en vejledningssamtale for Tina Christensen og Betina Tindbæk Kristensen fra Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens.

Pigerne havde halvanden time til at forberede sig på samtalen med en ung pige, der for nylig havde fået konstateret type 1 diabetes – den type, der kræver behandling med insulin. Under forberedelsen skulle de udarbejde et skriftligt materiale, som de kunne bruge under samtalen.

Tina og Betina kunne vælge mellem fire emner og havde valgt at fokusere på ”Egenomsorg” i deres vejledningssamtale, der foregik på scenen i NRGi Park & Arena, hvor en skuespiller spillede den unge sukkersyge pige.

Vejledningssamtalen varede 12 minutter, hvor efter dommerne havde otte minutter til at stille spørgsmål til pigerne.

De blev blandt andet spurgt om, hvorfor de havde valgt at fokusere på emnet ”Egenomsorg”, og hvad de havde lagt vægt på i samtalen.

Tina og Betina forklarede blandt andet, at de forsøgte at have en motiverende samtale, som gik ud på, hvordan den sukkersyge kunne inddrage sit netværk, ligesom de havde fokus på at anerkende den sukkersyges følelser omkring sygdommen.

Pigerne er på scenen til endnu en opgave i eftermiddag.Gå tilbage