Reception for Jørgen Søndergård

Hjertet banker for de svageste.
Ved udgangen af året går uddannelsesvejleder Jørgen Søndergård, 65 år, på pension efter 20 års ansættelse på Social– og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens.

Og når han skal forklare, hvorfor det er blevet til så mange år det samme sted, peger han på, at det er at se de unge vokse, når de kommer ind på de uddannelser, skolen tilbyder, der gennem årene har været brændstoffet.

”Vi er gode til at lave kvantespring for elever, som er blevet undervurderet i folkeskolen. Vi har mange bogligt stærke elever. Men der er også mange, der kommer med lavt selvværd, fordi de har fået at vide, at de ikke dur, og så får de hos os lov at opleve noget helt andet”, fortæller han.

Jørgen Søndergård, der kom til Social– og Sundhedsskolen som underviser efter at have været leder af AOF i Skanderborg, blev uddannelsesvejleder i 1996. Og han har blandt andet været med til at starte mentorordning, ligesom han har været med til at skabe det særlige grundforløb for tosprogede.

Også privat banker Jørgen Søndergårds hjerte for de svageste. Han og hans kone, Elsebeth Mørup, der er privatpraktiserende psykolog, har i flere år haft børn i pleje.

Jørgen Søndergård, der oprindelig er uddannet folkeskolelærer, har i øvrigt taget en diplomuddannelse i psykologi. Han er også certificeret Imagoterapeut.

Han bor på en fem hektar stor landejendom i Skanderborg, hvor han dyrker juletræer og har får af racen Shropshire. Han har tidligere været en ret habil biavler og satser på at genoptage biavlen, når han bliver pensionist. Han kan også lide at fiske og gå ture sammen med golden retrieveren Noma. Og så har han taget jagttegn sammen med sønnen, Jakob, på 31 år.

”Jeg har godt nok ikke skudt på noget endnu, men det kan være, at det kommer”, siger han.

Skudt har han til gengæld med sit kamera. Fotografiet er en stor hobby, som han som pensionist glæder sig til at bruge mere tid på.

Der er reception for Jørgen Søndergård fredag 29. november kl. 9.45 i afdelingen på Ane Staunings Vej 21 i Horsens, hvor skolens medarbejdere og inviterede samarbejdspartnere deltager.Gå tilbage