Samarbejde med Fredericia Sygehus
Simulation - muligheden for at øve sig i situationer, der er så tæt på virkeligheden som muligt - har stor betydning for SOSU skolens elever.

Både i Horsens, Vejle og Fredericia har skolens faciliteter til simulation, men i Fredericia er der nu åbnet for nye muligheder i form af en række læringsrum, som er indrettet på en hospitalsgang på Fredericia Sygehus.

Tanken bag de nye læringsrum
Hans-Henrik Johansen, Koordinator for internationalisering, IKT og læring samt velfærdsteknologi, er ansvarlig for projektet og fortæller om tanken bag de nye læringsrum, der blev indviet den 25. august.

”Tanken med simulationen er jo at give vores elever mulighed for at arbejde med oplevelser, der er så tæt på en virkelig situation som muligt. De nye læringsrum er i et hospitalsmiljø og dermed bliver oplevelsen af at være i den virkelighed, som de skal ud i, når de skal i praktik eller i job, endnu mere nærværende. Undervisningen i simulationslokalerne foregår, ved at eleverne prøver ting af i en simuleret praksis og får en oplevelse, som med det samme kan evalueres på og kobles teori på. Derefter kan den samme situation prøves af igen, og i løbet af en træningsdag kan man se, at eleverne får en større teoriforståelse og er mere trygge omkring de forskellige udfordringer."


5 stuer og 10 sengepladser
Lejemålet med Fredericia Sygehus er indtil videre et forsøgsprojekt, som løber 6 måneder. Herefter vil der blive evalueret og taget stilling til, om aftalen skal forlænges. Der er 5 stuer med 10 sengepladser til rådighed på sygehuset. 

 

Fredericia Dagblad bragte den 16. september en større artyikel om samarbejdet med Fredericia Sygehus. Artiklen kan ses ved at klikke på linketGå tilbage