Skills-piger gav den gas

Heidi Siig og Lisa Eltved viste høj klasse, da de var på scenen ved Regionsmesterskaberne i Skills i Aabenraa.
"Set up'et var meget bedre end ved generalprøven i Fredericia, og det var nogle rigtig gode skuespillere, der var med på scenen. Du fik en ping pong med dem, som var de næsten rigtige borgere".

De to social- og sundhedsassistentelever fra Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens 20-årige Heidi Siig og Lisa Eltved, 19 år, var en smule overvældede over oplevelsen men også glade, da de kl. 10.45 torsdag 3. oktober kunne bevæge sig ned fra scenen ved Regionsmesterskaberne i Skills, hvor de havde gjort en rigtig god indsats.

"Vi havde glædet os til at vise faget frem, og det fik vi gjort", sagde pigerne, der skulle dyste mod tre hold fra henholdsvis Sosu Esbjerg, Sosu Fyn og Sosu Syd.

De fire hold blev præsenteret på scenen, og uddannelseschef Ketty Avbæk Larsen fra Sosu Syd bød velkommen til deltagerne og til regionsrådsformand Carl Holst (V).

"Vi har i Region Syddanmark stort fokus på, at de unge skal tage en uddannelse - ikke en bestemt bare en uddannelse - og jeres uddannelse til social- og sundhedsassistent er der behov for, og det bliver der også i fremtiden", sagde han, inden det gik løs med konkurrencen.

Alle deltagerne havde fået udleveret den samme case, som de skulle dyste i. Deltagerne skulle forestille sig, at de som social- og sundhedsassistenter mødte i dagvagt hos søskendeparret "Marie", 83 år, og "Kristian", 87 år.

Søskendeparret bor på en lille ejendom, der er deres fødehjem. "Marie" har fået konstateret diabetes type to og får insulin. "Kristian" fik for tre år siden konstateret tyktarmskræft og fik anlagt en colostomi. Han klager over ledsmerter og er startet behandling med støttestrømper.

"Marie" skal blandt andet have målt sit blodtryk og blodsukker, have insulin og have dryppet øjne, ligesom hun skal hjælpes ud af sengen. "Kristian" skal have støttestrømper på, have hjælp til at komme ud af sengen og på badeværelset, ligesom han skal have skiftet stomipose.

Heidi og Lisa havde 10 minutter til at forberede sig, og de fik disponeret opgaverne rigtigt godt, inden de havde en halv time til at udføre dem. Endelig var der fem minutter til sidst, hvor de blandt andet skulle fortælle de i alt fem dommere, om der var noget, de kunne have gjort anderledes.

Næste hold på scenen var Sosu Syd, og i eftermiddag følger Sosu Esbjerg og Sosu Fyn, inden vinderne af Regionsmesterskaberne i Region Syddanmark kan kåres kl. 15.

Det vindende hold går videre til DM i Skills i Gigantium i Aalborg 23.-25. januar 2014.Gå tilbage