Skills Stafetten for 8. klasses elever er snart i fuld gang
Skills Stafetten hjælper folkeskoleelever med at træffe det rigtige uddannelsesvalg

Skills Stafetten hjælper folkeskoleelever med at træffe det
rigtige uddannelsesvalg

Skills Stafetten for 8. klasses elever er snart i fuld gang over hele landet. Eleverne kommer under Skills Stafetten rundt på en række erhvervsskoler og får igennem små konkurrencer udfordringer til både hoved og hænder. Stafettens overordnede formål er at udvide kendskabet til erhvervsuddannelserne.

Onsdag den 26. august starter de første elever fra 8. klasser i alle folkeskoler i Vejle, Fredericia, Middelfart og Kolding med dyste mod hinanden i lokaludgaven af Skills Stafetten. Forud for opstarten har en lang række uddannelses-vejledere og koordinatorer på skolerne arbejdet for at sikre, at de unge får den bedst mulige introduktion til  de enkelte uddannelser. Rikke Fisker Christensen, projektleder på Social- og sundhedskolen Fredericia-Vejle-Horsens: 

”Skills Stafetten er en rigtig god mulighed for 8. klasses elever for at prøve en række erhvervsuddannelser af i praksis. I 9. klasse står eleverne - i samarbejde med deres forældre og vejlederne i skolerne - for at vælge ungdomsuddannelse, og Skills Stafetten kan være med til at give de unge en fornemmelse af hvad et job inden for sundhedssektoren går ud på. Samtidig giver det os på skolerne lejlighed til at få en tættere dialog med lærere og UU-vejledere, så vi sammen kan arbejde for at øge kendskabet til erhvervsuddannelserne og sikre, at flere vælger denne vej."  

FORÆLDRENE ER EN VIGTIG MÅLGRUPPE
Vinderne af den lokale Skills Stafet går videre til at dyste ved DM i Skills for 8.klasser, som finder sted i Fredericia fra 4-6. februar 2016. Stafetten afholdes sideløbende med DM i Skills, som er den største uddannelsesevent i Danmark. En vigtig målgruppe i forbindelse med Skills Stafetten for 8.klasser er også forældrene. ”Vi er meget bevidste om, at forældrene er vigtige medspillere i forhold til at få eleverne til at træffe det rigtige uddannelsesvalg. Vores erfaring fra Åbent Hus arrangementer på skolerne og uddannelsesmesser er, at det kan være svært som forældre at danne sig et indblik og overblik over de mange uddannelsesmuligheder, der tilbydes de unge i dag.  Via Skills Stafetten åbnes op for, at eleverne gennem skolen i højere grad får afprøvet erhvervsuddannelserne, og det kan danne en god baggrund for at tale uddannelse derhjemme. Vi håber også, at mange forældre vælger at tage med de unge en tur til DM i Skills i Fredericia i februar 2016. Her får de besøgende nemlig mulighed for at afprøve deres egen faglige kunnen i de særlige ”prøv og mærk stande”, samt at få en snak med unge på erhvervsuddannelserne og vejledere,” siger Rikke Fisker Christensen.


For at læse mere om Skills se www.skillsdenmark.dkGå tilbage