Skolen ser mod Asien

Samarbejde med Hong Kong og Japan bliver skudt i gang til efteråret.
Direktør Hanne Helleshøj og Hans-Henrik Johansen, der er koordinator for internationalisering, IKT og læring samt velfærdsteknologi, er lige vendt hjem fra en rejse til Asien, hvor kontakterne med flere uddannelsesinstitutioner og plejecentre blev skabt.

De indledende skridt til et samarbejde mellem Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens og to uddannelsesinstitutioner i Asien er taget. Det drejer sig om et college i Hong Kong og en uddannelsesinstitution med uddannelser, der svarer til Social- og Sundhedsskolens, i det nordlige Japan.

Direktør Hanne Helleshøj og Hans-Henrik Johansen, der er koordinator for internationalisering, IKT og læring samt velfærdsteknologi, er lige vendt hjem fra en rejse til Asien, hvor kontakterne med flere uddannelsesinstitutioner og plejecentre blev skabt.

Hanne Helleshøj og Hans-Henrik Johansen fortæller, at en aftale om udveksling af elever og lærere er faldet på plads med et college i Hong Kong. Colleget, som det også er meningen, at der skal arrangeres studieture til, udbyder blandt andet en bred vifte af sundhedsuddannelser.

Der er også lavet en aftale om udveksling med en uddannelsesinstitution i den nordlige del af Japan. Det er planen, at der med start til efteråret skal etableres et samarbejde med fokus på kost til og pleje af ældre.

”Formålet er, at vores elever under besøg på institutionen skal lære om og blive inspireret af den asiatiske tilgang til kost, både hvad angår kalorier og næringsværdi, og velvære i plejen, hvor de ældre eksempelvis får karbade to gange om ugen. Japanerne lever længere end danskerne, og man mener, at der er en sammenhæng med kost og pleje”, fortæller de.

Hanne Helleshøj og Hans-Henrik Johansen besøgte på deres rejse også et plejecenter i Tokyo, hvor elever på uddannelsen til social- og sundhedsassistent i fremtiden vil have mulighed for at komme i fire ugers praktik.

”Eleverne, som vi forestiller os at sende af sted to og to, så de kan støtte hinanden, vil kunne bo og spise på centret, hvor de blandt andet kan sove på japanske sivmåtter”, beretter de.

Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens har også etableret et samarbejde med Qualifications Framework Secretariat, QF, i Hong Kong, der er med til at fremme livslang læring. Med i samarbejdet er også Hong Kong Elderly Commission, der gerne vil sende talenter fra sundhedsuddannelserne på studieophold eller i praktik i Danmark. QF og ældrekommissionen vil i samarbejde udbyde legater til talentfulde sundheds- og socialfagselever, så de kan komme på studieophold på Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens.

”QF er også meget interesseret i, hvordan vi går ind og kompetenceafklarer vores elever, og i den bevægelighed vi har i uddannelserne, hvor eleverne kan gå videre fra erhvervsuddannelser til videregående uddannelser. QF vil meget gerne indgå i projekter med os og andre europæiske lande med henblik på undersøgelse af kvalitetsstandarder indenfor pleje og omsorg”, forklarer Hanne Helleshøj og Hans-Henrik Johansen.

Endelig blev der på rejsen tid til at besøge Tokyo Metropolitan Disaster Prevention Center, hvor gæsterne lærer om, hvordan man overlever efter et stort jordskælv. Formålet var at se nærmere på tilgangen til læring og nye læringsmetoder.Gå tilbage