Storbyoplevelser

Der blev budt på mange oplevelser, da Vejle-afdelingens grundforløbs hold besøgte hovedstaden.
Anita Hansen (Fra venstre), Ina Jacobsen og Domenic Vernegren har fået mange oplevelser med hjem fra København.

Opera, rundvisning af en hjemløs og bolsjer, som de blev lavet i gamle dage.

Det var blot nogle af oplevelserne, da 63 elever fra grundforløbet i Vejle i uge 44 var på en todages tur til København.

Eleverne havde valgt sig ind på fire af i alt syv udbudte ture: Det skæve København, hvor de blev vist rundt af en tidligere hjemløs fra Gadens Stemmer, Det kulinariske København, hvor eleverne var på Glyptoteket, i Torvehallerne og hos Sømods Bolcher, Det kulturelle København, hvor de blandt andet var på besøg i Huset, og Det storslåede København, hvor de var på Tøjhusmuseet og på Amalienborgmuseet.

På samme måde havde eleverne fået mulighed for at vælge, hvad de ville se om aftenen:
I Skuespilhuset og se Strindberg-forestillingen ”Faderen”, i Comedy Zoo og opleve stand-up, i Operaen og se ”Falstaff” eller på Bellevue Teatret og se ”Elin’s fest”.

Tre af de elever, der var med, var 17-årige Domenic Vernegren og 19-årige Ina Jacobsen, begge fra Vejle, og 30-årige Anita Hansen fra Give.

Domenic havde valgt Det storslåede København og et besøg i Comedy Zoo, Ina Det skæve København og Bellevue Teatret og Anita Det Kulinariske København og Operaen.

”Jeg havde ikke været nogen af stederne før, så det var en oplevelse. Det var helt klart noget andet end bare at gå på Strøget”, fortæller Anita.

”Det var spændende at være på rundvisning med en tidligere hjemløs. Rundvisningen satte nogle tanker i gang blandt andet om, hvordan de hjemløse har det”, beretter Ina.

Også Domenic syntes, at det var spændende at være i København. For hende betød det sociale fællesskab med kammeraterne rigtigt meget.

”Man lærer hinanden godt at kende på sådan en tur, og jeg har snakket med flere, som jeg ikke havde talt med før”, siger hun.Gå tilbage