Succes i Kolding
14 elever er netop blevet færdige med grundforløbet i Kolding. Her modtager de deres beviser ved translokationen.

14 elever er netop blevet færdige med grundforløbet, som Social- og Sundhedsskolen Fredericia - Vejle - Horsens som et to-årigt forsøgsprojekt støttet af Syddansk Uddannelsesaftale under Region Syddanmark har sat i gang.

Foruden IBC, International Business College, er Kolding Kommune og UU-Center Kolding med i projektet.

Eleverne startede i januar og har gået på grundforløbet i 20 uger. Seks af de i alt 20 elever fortsætter på grundforløbet til august, da de er optaget på det 40 ugers grundforløb. Desuden er der optaget 48 nye elever, som enten skal starte på 20 eller 40 ugers grundforløb i Kolding.

”Eleverne er strømmet til, og det viser, at det har været den rigtige beslutning at oprette et grundforløb i Kolding”, siger Thomas Thomsen, der er uddannelses- og EVI-chef på Social- og Sundhedsskolen Fredericia - Vejle - Horsens.

Også Kolding Kommune er glad for interessen for grundforløbet, der giver adgang til uddannelserne til social- og sundhedshjælper og pædagogisk assistent.

”Kolding Kommune har på nuværende tidspunkt flere ansøgere til SSH-optaget i september end tidligere år. Og kommunen har ansat de elever fra grundforløbet, som har søgt SSH-uddannelsen”, siger Dorte Jørgensen, der er leder af uddannelse og HR i Kolding Kommune.

Bjarne Juhl Olesen, der er leder af UU-Center Kolding, er ligeledes tilfreds.

”Søgningen viser, at samarbejdet har båret frugt, og jeg tror, at den væsentligste årsag er, at tilbuddet ligger så nært på de unge. Vi har tidligere set, at det kan være en barriere, hvis unge skal rejse efter uddannelse. Det behøver de ikke nu”, siger han.Gå tilbage