Sundhed er blevet endnu vigtigere på SOSU–skolen
Rikke Line Klockars-Jensen, sundhedskonsulent i Dansk Firmaidrætsforbund (tv) og direktør Hanne Helleshøj (th)

Sundhed er et grundlæggende element i faget. Men nu er sundhed også blevet højt prioriteret i hverdagen for medarbejdere og elever på SOSU-FVH.Social- og Sundhedssskolen Skolen med afdelinger i både Fredericia, Vejle og Horsens blev den 9. februar 2016 sundhedscertificeret af Dansk Firmaidrætsforbund.

Det er vigtigt at vide noget om vores egen sundhed, når vi skal tage os af andres sundhed,” siger Hanne Helleshøj, som er direktør på SOSU-skolen SOSU FVH med adresser i Fredericia, Vejle og Horsens.

Sundhed har været et af skolens strategiske satsningsområder igennem fem år, og det har givet pote.  

Sundhed er centralt for at kunne klare arbejdet. Det er et hårdt fysisk arbejde, selvom vi har fået flere hjælpemidler. Og der er også en anden dimension ved at komme i form. Det giver overskud og energi til at gøre noget andet end at sætte sig i sofaen efter en arbejdsdag,” siger Hanne Helleshøj.

Behøver ikke sportstøj

Flere af skolens medarbejdere er blevet uddannet sundhedsambassadører og har sat forskellige initiativer i søen, som passer til hverdagen i de tre afdelinger. Der er f.eks. aktiviteter i frokostpausen, gående møder og SMS´er om kost.

Det har fået liv på skolen, og skolens medarbejdere vil gerne være rollemodeller over for eleverne. Det er let at implementere, fordi man kan se egen gavn af det. Vi får også nye ideer til motion på skoleskemaet – noget der ligger lige til højrebenet i undervisningen, hvor man ikke behøver at hoppe i sportstøjet” fortæller Hanne Helleshøj.

Sundhed er samtaleemnet
I Horsens fortæller uddannelsesleder Rene Lindbjerg Andersen, at det er en succes, fordi sundhed er blevet et socialt samlingspunkt.

”De lokale ambassadører sørger for, at alle kan deltage. Der har f.eks. været gåture og bordcurling. Der er blevet sat fokus på, at det er sjovt at være sund. Det giver et godt sammenhold og noget nyt at tale om.”

Skolen lancerer også en ny sundhedsportal til elever og medarbejdere.

Fakta om SundhedsCertificering®

Ganske som med arbejdsmiljø kvalitetsstempler Dansk Firmaidrætsforbund private og offentlige virksomheder, der lever op til fastlagte krav på Sundhedsstyrelsens indsatsområder: Kost, rygning, alkohol, motion og stress. En SundhedsCertificering® gælder i 2 år, hvorefter virksomheden skal recertificeres. 98 arbejdspladser i Danmark har opnået en SundhedsCertificering®. SOSU FVH er den anden SOSU-skole i hele landet, der bliver certificeret.  

Kontakt:

Pernille Benzon, skoleansvarlig for kommunikation og marketing, SOSU FVH,
tlf. 40 24 22 12.

Rikke Line Klockars-Jensen, sundhedskonsulent i Dansk Firmaidrætsforbund,
tlf. 23 36 26 96.Gå tilbage