Træning er i gang

Tina og Betina er gået i gang med at forberede sig til dysten mod de andre regionsvindere i NRGi Park & Arena i Aarhus.
”Vi kan godt mærke, at nervøsiteten kommer nu”.

Sådan siger Tina Christensen, 24 år og fra Vonge, og Betina Tindbæk Kristensen, 19 år og fra Løsning, der er i fuld gang med træningen til DM i Skills, der finder sted i NRGi Park & Arena i Aarhus i dagene 24. til 26. januar.

De to piger, der begge uddanner sig til social- og sundhedsassistenter på Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens, kvalificerede sig i efteråret til Danmarksmesterskabet. Det skete ved de regionale mesterskaber i Aabenraa, hvor de mødte tre hold fra Region Syddanmark.

Til DM i Skills kommer de til at dyste mod de øvrige regionale mestre. I alt deltager der fem hold i Danmarksmesterskabet, ét fra hver region. Lige før jul fik holdene at vide, hvilke opgaver de skal konkurrere i, og der bliver fem i alt, to store og tre små.

De to store opgaver er cases, hvor skuespillere spiller patienter, som de dystende hold har fået udleveret baggrundsmateriale om. På den måde har holdene kunnet forberede sig på opgaverne, som de skal løse på en til lejligheden opstillet scene, mens dommerne ser til.

De små opgaver har holdene ikke fået baggrundsmateriale om. Men de har fået at vide, at opgaverne eksempelvis kan være en teoretisk opgave om medicin eller et akut forløb med en statist. Det kan også være en patientsituation, hvor de skal made en patient eller lægge en støtteforbinding på et væskefyldt ben.

”Der er nok at forberede sig på, og vi gik i gang med træningen før jul, hvor vi havde en hel dag, hvor vi snakkede opgaverne igennem og planlagde, hvordan vi ville træne. Vi har aftalt nogle weekender, hvor vi skal ind på skolen, og når vi har fri nogle timer, mødes vi for at træne. Vi reflekterer i det hele taget over casene hele tiden”, fortæller Tina og Betina.

Selv om pigerne er nervøse, glæder de sig til konkurrencen.

”Til de regionale mesterskaber var der kun én opgave. Her er der fem, så det er lidt overvældende. Men vi er sikre på, at konkurrencen vil blive en god oplevelse og give os erfaring, som vi kan bruge i vores uddannelse”, siger de.

Se, hvordan konkurrencerne i Skills foregår på klip fra film fra de regionale mesterskaber i Aabenraa. Filmen er produceret af Social- og Sundhedsskolen Syd, BJ Lys og Boch & Bjerre ApS.

 Gå tilbage