Ung til Ung

Der var stort rykind af unge og deres forældre, da Social- og Sundhedsskolens afdeling i Fredericia var vært for arrangementet Ung til Ung.
80 elever fra Fjordbakkeskolens 8. klasser og ca. 100 forældre var mandag 18. november om aftenen samlet på Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens afdeling i Fredericia for at høre om de forskellige ungdomsuddannelser, som de kan starte på efter 9. og 10. klasse.

Bag arrangementet stod ungdomsuddannelserne og folkeskolerne i Fredericia og Middelfart Kommuner og Ungdommens Uddannelsesvejledning, UU Lillebælt. I alt bliver der holdt otte Ung til Ung arrangementer på forskellige uddannelsesinstitutioner. Formålet er, at de unge kan få udfordret deres uddannelsesvalg. Og de unge, der besøgte Social- og Sundhedsskolen blev udfordret.

"Jeg havde ikke lige valgt Social- og Sundhedsskolen, da jeg overvejede, hvilke uddannelser jeg gerne ville vide mere om. Men efter at have hørt to elever fra grundforløbet fortælle, synes jeg egentlig, at det lyder spændende. Jeg har overvejet at blive pædagog, og her er Social- og Sundhedsskolen en vej videre til den uddannelse", fortalte 13-årige Frederikke, der fulgtes med sin mor Merete Graversen.

Grundforløbet på Social- og Sundhedsskolen giver adgang til uddannelserne til social- og sundhedshjælper og pædagogisk assistent (PAU), og herfra er der mange muligheder for videre uddannelse. Fortsætter man fra hjælperuddannelsen til uddannelsen til social- og sundhedsassistent, kan man eksempelvis læse videre til sygeplejerske, fysioterapeut og bioanalytiker, mens den pædagogiske assistentuddannelse blandt andet giver adgang til pædagogstudiet.

Det var blot noget af det, som de to grundforløbselever Helene Skov og Troels Holm fra Social- og Sundhedsskolen lagde vægt på i deres møde med 8. klasses eleverne.

IBC, Fredericia og Middelfart Gymnasier og EUC Lillebælt stillede også med elever, der kunne fortælle om de uddannelser, de er i gang med, så de unge og deres forældre var godt klædt på, da arrangementet sluttede.

Uddannelsesvejleder Anette Søgaard fra Social- og Sundhedsskolen kalder da også arrangementet for en succes og håber på en gentagelse næste år.

"Stemningen var helt fantastisk, og eleverne var gode til at præsentere deres uddannelser. De fik sat ord på, så det virkelig blev Ung til Ung. Og mange af gæsterne gav udtryk for, at de syntes, at det var rart at komme ind og se skolen. Der er mange i lokalområdet, som aldrig kommer her", siger hun.Gå tilbage