Vært for Ung til Ung

Elever fra 8. klasse kommer til uddannelsescafé på Social- og Sundhedsskolen.
Troels Holm og Helene Skov glæder sig til at fortælle de unge 8. klasses elever fra Fjordbakkeskolen om den uddannelse, de er i gang med på Social- og Sundhedsskolen.

Mandag 18. november fra kl. 18.30 til 21 bliver Social- og Sundhedsskolens afdeling i Fredericia omdannet til én stor uddannelsescafé, når skolen er vært for arrangementet Ung til Ung.

I alt 80 elever fra Fjordbakkeskolens 8. klasser og 100 forældre forventes at besøge Social- og Sundhedsskolen, hvor de vil kunne møde elever fra ikke kun de uddannelser, som bliver udbudt på skolen, men også en lang række andre uddannelser.

Således stiller IBC, Fredericia og Middelfart Gymnasier og EUC Lillebælt også med elever, der kan fortælle om de uddannelser, de er i gang med.

Det er ungdomsuddannelserne og folkeskolerne i Fredericia og Middelfart Kommuner, der sammen med Ungdommens Uddannelsesvejledning, UU Lillebælt, står bag i alt otte Ung til Ung arrangementer.

Formålet med arrangementerne er, at de unge kan få udfordret deres uddannelsesvalg, så de kan komme godt i gang med at vælge den ungdomsuddannelse, de skal starte på efter 9. eller 10. klasse.

Fra Social- og Sundhedsskolens afdeling i Fredericia bliver det eleverne Troels Holm, 18 år, og Helene Skov, 17 år, der deltager i arrangementet, og de glæder sig til at fortælle de unge om den uddannelse, de er i gang med.

”Det bliver lidt grænseoverskridende men også fedt. Det er dejligt at få mulighed for at fortælle om en uddannelse, man er rigtig glad for", siger de.

Troels og Helene er i gang med grundforløbet, der giver adgang til uddannelserne til social- og sundhedshjælper og pædagogisk assistent.

Helene har søgt ind på uddannelsen til social- og sundhedshjælper, mens Troels gerne vil uddanne sig til pædagogisk assistent.

"Noget af det, vi gerne vil fortælle de unge, der møder op, er, at man på grundforløbet i lighed med de andre uddannelser på Social- og Sundhedsskolen veksler mellem teori og praktik. Det gør, at man lærer bedre, fordi man får prøvet teorien af i praksis. Og så er det et meget selvstændigt studie", beretter de.Gå tilbage