*|MC:SUBJECT|*

I er ikke alene, hvis I synes, det er vanskeligt at guide dig på vejen gennem uddannelsessystemet. Du er måske slet ikke klar over hvilken retning han/hun vil gå i fremtiden, og ingen af jer ønsker at et valg skal lukke døre for andre retninger senere i livet. 

Men uanset hvilken vej I vælger hos os så giver det adgang til videreuddannelse og en lang række spændende oplevelser med andre unge på samme alder.

På Social- og sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens kan du vælge mellem 4 spændende ungdomsuddannelser, som giver adgang til videregående uddannelser: EUX Velfærd, Social-og sundhedsassistent, social- og sundhedshjælper og pædagogisk assistent.

Alle vores uddannelser giver muligheder for at læse videre, men med en EUX Velfærd får du to uddannelser i én- nemlig både en gymnasial uddannelse og en erhvervsuddannelse. 

Fakta om EUX Velfærd

EUX Velfærd-huen er grå.

EUX Velfærd er en gymnasial uddannelse for dem, der vil arbejde med mennesker og sundhed 


Med en EUX VELFÆRD får du praktisk erfaring til at få et job, og boglig viden til at videreuddanne sig til fx sygeplejerske, bioanalytiker, fysioterapeut og meget mere. Når din unge får sin EUX VELFÆRD eksamen han/hun naturligvis også have hue på.

Grundforløb 1 og 2 tager begge et halvt år. Her får din unge SU (over 18 år).

Hovedforløbet til social- og sundhedsassistent med EUX varer 3 år og 7 måneder. Under hovedforløbet får din unge elevløn (over 18 år). Med adgang direkte fra folkeskolen eller efterskole tager hele uddannelsen 4 år og syv måneder.

Hvad giver EUX Velfærd adgang til?

Som uddannet EUX VELFÆRD kan din unge gå direkte ud på arbejdsmarkedet, men har også de samme muligheder for at læse videre, som efter gymnasiet.

Din unge kan blandt andet søge direkte ind på:
  • Sygeplejerske
  • Fysioterapeut
  • Jordemoder
  • Folkesundhedsvidenskab
  • Idræt
  • Psykologi
  • Farmakonom
  • Fødevare og ernæring

EUX Velfærd giver adgang til:

- alt det du gerne vil være.

På uddannelsen vil du møde almene fag som dansk, engelsk, naturfag m.m. plus en masse andre spændende fag, der klæder ham/hende på til et moderne arbejdsliv.

Eleverne på EUX VELFÆRD har mange fremtidsdrømme – hør her:
Unge fortæller om deres valg af EUX Velfærd

I næste mail: Jobmulighederne efter uddannelse

Vi håber du fik brugbare informationer i denne e-mail.

Den næste og sidste mail kommer til at handle om de mange jobmuligheder, vores elever kan vælge mellem efter endt uddannelse.

Vi håber, I er blevet klogere på dit valg af ungdomsuddannelse.

I er altid meget velkomne til at kigge forbi skolens afdelinger - både til Åbent Hus eller til en samtale med en uddannelsesvejleder.

Læs mere om os på www.sosufvh.dk.

Du er velkommen til at kontakte en vejleder

Vores vejledere er klar til at hjælpe, hvis I allerede nu har spørgsmål om vores uddannelser:

Helle Mølgaard Nielsen
Uddannelsesvejleder
GF1 & GF2 Kolding og Rekrutteringskonsulent
Email: hmn@sosufvh.dk 
+4540242202 - mobil