- Uddannelser »
- Videreuddannelse »
- Om os »
- Ledige stilinger »
- Brobygning »
- Praktiksamarbejde »
- Bibliotekerne »
- Elev på skolen »
- Medarbejdere »
- Projekter »
- Internationalisering »
- Simulation »
- Kontakt »
- Gode genveje »
- COVID INFO »
Fredericia, Vejle,
Horsens, Kolding
Varighed
20 uger
Næste
uddannelsesstart:
Januar 2021
Grundforløb 2 er starten på uddannelsen til Social- og sundhedshjælper. Her kommer du til at arbejde med fag, der er specialiseret imod
din hoveduddannelse.
Vil du gerne arbejde med mennesker og gøre en forskel for andre, så er dette vejen for dig..
Du søger om optagelse på www.optagelse.dk
Mandag 8.15 – 15.00
Tirsdag 8.15– 11.30
Onsdag 8.15 – 15.00
Torsdag 8.15 – 15.00
Fredag 8.15 – 14.00
Frokostpause kl. 12:30 - 13:00
Er du over 25 år og ønsker du at søge ind på vores uddannelser, skal du have udarbejdet en realkompetencevurdering (RKV).
En RKV er individuel og kan give anledning til godskrivning for grundfag og andre dele af skoleundervisningen samt dele af praktikken. Det afhænger af, hvad du har lavet inden du søger optagelse på din ønskede uddannelse.
Kontakt en uddannelsesvejleder for nærmere information om, hvordan du søger en RKV.
Du søger SU i minSU på SU.dk. For at få adgang til minSU skal du bruge en NEM-id, som du kan bestille på SU.dk. Bestil den i god tid. På den måde er du
sikker på, at du kan få din SU til tiden.
SU-satsen afhænger af din alder og hvor du bor.
SPS er en støtteordning, der skal sikre, at du kan tage en uddannelse på lige vilkår med dine klassekammerater, selvom du har en funktionsnedsættelse. Du kan søge om at få SPS, hvis du er ordblind, har psykiske vanskeligheder eller andet, som hæmmer dig i skolehverdagen. Alt efter hvilken funktionsnedsættelse du har, kan du få forskellige former for støtte.
For at få SPS på uddannelsen, skal du have dokumentation for din funktionsnedsættelse. Ved psykiske vanskeligheder kræves lægelig dokumentation fra din egen læge, speciallæge eller sygehus. Diagnosen skal fremgå af dokumentationen. Ved ordblindhed kan en ordblindetest laves på skolen.
Det er en god idé at kontakte den SPS-ansvarlige på skolen, så snart du er optaget og gøre opmærksom på dit behov for støtte. Sammen med den SPS-ansvarlige skal du tale om, hvad du har behov for af støtte for at kunne gennemføre uddannelsen på lige vilkår med de andre elever. Når I har afklaret, hvilken og hvor meget støtte du har behov for, ansøger den SPS-ansvarlige hos Styrelsen for Undervisning og Kvalitet.
Information om SPS (specialpædagogisk støtte):
https://www.spsu.dk/for-elever-og-studerende