
Marlene Troldtoft
SPS-ansvarlig
mat@sosufvh.dk
2855 2165
På Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens har vi forskellige tilbud om støtte og hjælp under uddannelse. Du kan her se en kort beskrivelse af de forskellige former for støtte og hjælp, vi kan tilbyde dig. Du er også altid velkommen til at kontakte en uddannelsesvejleder for at høre mere om de forskellige tilbud.
Som elev på Social- og Sundhedsskolen får du tilknyttet en kontaktlærer under uddannelsen. Sammen med din kontaktlærer udarbejder du din individuelle uddannelsesplan for at skabe et overblik over din faglige og personlige udvikling. Du kan også tale med din kontaktlærer om de udfordringer, du møder undervejs i uddannelsen. Du får tildelt en kontaktlærer ca. 14 dage inde i dit uddannelsesforløb.
Har du problemer med at læse eller skrive? Er du ordblind eller langsom læser? Har du svært ved at overskue og forstå en tekst, du skal læse? Har du svært
ved at skrive de opgaver, du bliver stillet?
Det kan læsevejlederne på Social- og Sundhedsskolen hjælpe dig med.
Læsevejlederne kan også hjælpe dig med:
· Hjælpemidler til oplæsning
· Hjælpemidler til at skrive og stave
· Teknikker til at forbedre din læseforståelse
· Studieteknik
· Lydbøger
Kontakt en uddannelsesvejleder for at høre mere.
Du kan søge SPS (specialpædagogisk støtte), hvis du har en funktionsnedsættelse som fx ordblindhed, psykiske vanskeligheder, ADHD eller andet, som kan være en udfordring i skolehverdagen.
Læs om støttemuligheder på en erhvervsuddannelse her: https://www.spsu.dk/for-elever-og-studerende/sps-paa-ungdomsuddannelser
For at søge støtte, skal du dokumentere din funktionsnedsættelse. Støtte til ordblindhed kræver en ordblindetest. Testen kan laves på skolen, hvis du ikke har en. Støtte til psykiske vanskeligheder eller ADHD kræver lægelig dokumentation med dit fulde navn og CPR-nummer.
Kontakt udviklingskonsulent for SPS Marlene Troldtoft hurtigst muligt, hvis du ønsker at søge SPS.
På Social og sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens kan en elev i praktikken få en mentor, hvis eleven har brug for ekstra støtte og vejledning for at
kunne gennemføre praktikken. En mentor kan f.eks. støtte elever med særlige personlige eller sociale udfordringer, der kan have betydning for elevens uddannelse.
Vil du høre mere om skolens mentorordning, kan du kontakte en uddannelsesvejleder.
Formål
At støtte eleven i at gennemføre uddannelsen.
Sproglig støtte (AMU Fagdansk)
Tirsdage kl. 13.00-15.00 på afdelingerne i Vejle, Horsens og Kolding/Fredericia
Tilbuddet gælder alle elever, der ikke har dansk som modersmål.
Tilmeldingen aftales med eleven, kontaktlærer og/eller uddannelsesvejleder samt ansættende myndighed, hvis eleven er ansat.
Tilmeldingen foretages af skolens sekretær for AMU
Faglig støtte
Torsdage kl. 13.00-15.00 i Fredericia, Vejle og Horsens.
Tilbuddet gælder elever, der er udfordret i at bestå farmakologi og naturfag.
Tilmeldingen aftales med eleven, fagunderviser, uddannelsesvejleder og elevens ansættende myndighed.
Uddannelsesvejleder opretter tilmeldingen og lægger den i mappen på share for den enkelte afdeling.