Sundt fokus

På Social- og sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens har vi fokus på at tilbyde vores elever en sund hverdag. Se mere om kantine, motion og hjælp til rygestop.
Bogen Sund sammen, lavet af sosu skolen

Social- og sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens har udgivet bogen #SUNDSAMMEN, der er en anderledes sundhedsbog, der sætter fokus på, hvordan især de unge kan øge deres robusthed og mindske ensomhed ved at indgå i sunde relationer. Danske unge har en livstilstilfredshed, der er lavere end befolkningen som helhed, og især ensomhed er et stort problem blandt den unge målgruppe. Her adskiller Danmark sig fra næsten alle andre lande i Europa. På ungdomsuddannelserne er det kendt fænomen at mange unge ikke gennemfører uddannelsen fordi de har svært ved at finde ind i fællesskaberne eller fastholde sig selv i disse.

Bogen #SUNDSAMMEN giver et indblik i, hvordan der arbejdes med sundhed og fællesskaber i Social- og sundhedsuddannelserne. Her finder man en introduktion til udenlandsk- og indenlandske forskningsprojekter, en gennemgang af skolens eget projekt #SUNDSAMMEN, som blev gennemført i samarbejde med tidligere OL-gudvinder og håndboldstjerne - nu kostvejleder og Health Coach, Anne Dorthe Tanderup - et kig ind i fremtiden med fremtidsforsker Anne Skare Nielsen, samt en lang række cases, der viser mennesker, som indgår i sunde fællesskaber på tværs alder og interesseområder.

Bogen kan bestilles her på siden ved at henvende sig til kommunikationsansvarlig Pernille Benzon på peb@sosufvh.dk. Bogen koster 149,- kr.

På Social- og sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens er motion og bevægelse integreret i den almindelige undervisning. På grundfagene har du decideret idrætsundervisning, og dette kan også vælges til som fag under dit hovedforløb.

Skolen arbejder derudover med specielle forløb om sundhed- læs mere om #sundsammen

Social og sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens har i samarbejde med Anne Dorthe Tanderup, kostvejleder og tidligere håndboldstjerne, igangsat sundhedsforløb på skolen i Vejle, hvor 9 elever er i gang med at lægge deres livsstil om.

Formålet med projekt #sundsammen er dels at højne de studerendes sundhed, dels at styrke deres trivsel i forhold til at gennemføre deres uddannelse og videregive de gode erfaringer til borgere og kollegaer på deres fremtidige arbejdspladser. Kost, fordøjelse, motion, stresshåndtering, sociale relationer og søvn er emner på programmet.

Læs mere på FOA’s hjemmeside om projektet

Læs mere om evalueringen af #SundSammen her

På alle skolens afdelinger er der adgang til kantine hvor du kan købe lækker, sund og nærende mad samt drikkevarer.

På Social- og sundhedsskolens afdelinger i Horsens, Vejle, Fredericia og Kolding, vil vi gerne sikre at færre begynder at ryge, derfor er der RØGFRI skoletid.

Som elev kan du få hjælp til rygestop af skolens rygestopkonsulenter.

NB: RØGFRI SKOLETID indføres fra 30. juli 2018 - se mere her

Læs om skolens alkoholpolitik - se mere her