*|MC:SUBJECT|*

Hvad laver man "ude i virkeligheden"?

Der er stor mangel på dygtige social- og omsorgsmedarbejdere, så det vil ikke være svært for din unge at få arbejde, efter han/hun er færdig med sin uddannelse. 

Faktisk får mange af vores elever arbejde et af de steder, hvor de er i praktik- f.eks på hospitaler, skoler, plejecentre, børnehaver, bosteder, sundhedscentre m.m. i privat eller offentligt regi.

Det kan også være, din unge vil læse videre eller blive selvstændig - alle døre er åbne med en uddannelse hos os. En ting er sikkert, der vil være arbejde at få, når din teenager har en af vores uddannelser med sig i rygsækken.

Pædagogisk vekslen mellem skole og praktik

Når din unge starter på sit hovedforløb hos os, er tiden delt op mellem skole og praktik.

Det betyder, at man allerede kender til jobbet som social- og omsorgsmedarbejder ret tidligt i uddannelsen og dermed lettere vil kunne vælge hvilken retning, en kommende karriere skal tage. 

Eleverne møder mange spændende mennesker gennem uddannelsen


Din uge vil møde mange mennesker på sin vej gennem uddannelsen. De unge som kommer fra 9. eller 10. klasse, starter sammen på det, vi kalder Grundforløb 1.

Det tager 20 uger, og derefter starter man på Grundforløb 2 (som også tager 20 uger).

Dem, der har gået på Grundforløb 1 sammen, følges ad, men der kommer nye elever ind i klassen på Grundforløb 2.

Grundforløb 2 er nemlig også for elever, der f.eks. har været ude at rejse et år eller har arbejdet. Eleverne fortæller selv, at det er rigtig godt at være forskellige aldersgrupper i klassen – man kan hjælpe hinanden og blive kloge på andres historie og erfaringer.

Mød elever som går på Grundforløb 2 

Hør Cecilie fortælle om sit uddannelsesvalg.
Jonas vil bare rigtig gerne arbejde med ældre!
Emma fortæller om sin plan om at læse videre.

Hvad sker der så ude i virkeligheden?

Når din unge engang er helt færdig med sin uddannelse – f.eks EUX VELFÆRD – så kan han/hun komme ud og arbejde med en lang række opgaver inden for sundhed- og omsorg eller videreuddanne sig til sygeplejerske, jordemor. Socialrådgiver, pædagog m.m.

På filmen nedenfor kan I opleve Line, der er i gang med sit hovedforløb til Social- og sundhedsassistent. Line var forbi gymnasiet, før hun startede på Social- og sundhedsskolen. Hendes fortælling viser, at man sagtens kan ”vælge om”, og at et forkert valg ikke altid er det endelige valg.
Line elsker afvekslingen mellem det teoretiske og det praktiske.

Praktik - udfordringer i trygge rammer

Når vores elever skal i praktik, har vi praktikvejledere og andre kolleger, der tager sig af dem og hjælper med de udfordringer, der måtte være, når man starter et nyt sted.

Det er spændende og udviklende at være i praktik, og hver dag sker der noget nyt. Her kan fx du se, hvordan det er at være elev i Hedensted kommune (video på Facebook).

Tak fordi I læste med 


I er altid meget velkomne til at kigge forbi skolens afdelinger - både til Åbent Hus eller til en samtale med en uddannelsesvejleder (kontakt-info finder I herunder).

Du er velkommen til at kontakte en vejleder

Vores vejledere er klar til at hjælpe, hvis I allerede nu har spørgsmål om vores uddannelser:

Helle Mølgaard Nielsen
Uddannelsesvejleder
GF1 & GF2 Kolding og Rekrutteringskonsulent
Email: hmn@sosufvh.dk 
+4540242202 - mobil