Den digitale uddannelsesbog

Her kan du finde hjælp, hvis du har problemer med din digitale uddannelsesbog, både når du er på skolen, og når du er i oplæring.


1) Jeg kan ikke finde min digitale uddannelsesbog på ElevShare
Klik her for at se en video, der viser dig, hvordan du finder din digitale uddannelsesbog på ElevShare. Kan du stadig ikke finde uddannelsesbogen, så tag kontakt til biblioteket eller din lokale IKT-koordinator.

2) Jeg kan godt komme ind i min uddannelsesbog, men den er tom
Klik først på dit navn i venstre menu. Den første side af den digitale uddannelsesbog er ofte tom. Tjek om de øvrige sider i uddannelsesbogen også er tomme. Er alle sider i uddannelsesbogen tomme, så tag kontakt til Mai Ly Nguyen mln@sosufvh.dk eller Per Nordby Jensen pnj@sosufvh.dk Husk at medsende dit brugernavn.

3) Sådan arbejder du med din uddannelsesbog, hvis du fx ikke har adgang til internettet
Klik her for at se en video, der viser dig, hvordan du arbejder med uddannelsesbogen offline, altså uden at have adgang til internettet. Det er ofte en fordel for dig, hvis du er ude i oplæring, hvor du ikke har netadgang. I videoen kan du se, hvordan du downloader uddannelsesbogen, fx før du skal i oplæring, så du kan arbejde med den offline. Den synkroniserer automatisk, når du igen har adgang til wifi.

4) Jeg kan ikke komme på internettet på mit praktiksted
Du kan godt arbejde offline med din  uddannelsesbog, hvis du på forhånd har downloadet den. Hvis du ikke har downloadet uddannelsesbogen, kan du ikke arbejde med den offline – kun online. Hvis du ikke kan komme på internettet på dit oplæringssted, så tal med din oplæringsvejleder. Hvis du har en smartphone, kan du selv oprette et trådløst netværk til din PC eller tablet.

5) Jeg skal dele indhold fra min uddannelsesbog med min kontaktlærer
Din kontaktlærer har automatisk adgang til din digitale uddannelsesbog, så du skal ikke dele indhold med din kontaktlærer.

6) Jeg skal dele indhold fra min uddannelsesbog med min oplæringsvejleder
Klik her for at se en video, der viser dig, hvordan du kan gemme og dele en side fra uddannelsesbogen  som en PDF-fil. Du kan derefter sende en mail med PDF-filen til din oplæringsvejleder.

7) Hvor finder jeg en generel intro til uddannelsesbogen? 
Klik her for at se en video, der viser dig en generel vejledning til uddannelsesbogen. I løbet af de første par dage på din uddannelse får du også en intro din uddannelsesbogen.

8) Support – hvor kan jeg få hjælp?
Har du ikke fundet svar på dit spørgsmål, er du altid velkommen til at tage kontakt til en af skolens bibliotekarer eller IKT-medarbejdere. Du finder kontaktoplysninger under IT-support.