Vidensbrønden

Her kan du læse om Vidensbrønden, og lære hvordan du selv bygger aktiviteter til brønden.


Vidensbrønden er et interaktivt gulv. Du finder Vidensbrønden på skolerne SOSU Vejle, SOSU Fredericia og SOSU Horsens.

Hvad kan Vidensbrønden bruges til?
Med Vidensbrønden har du mulighed for at bevæge dig, samtidig med at du anvender IT.

• Du kan bruge brønden for sjov i pauserne
• Du kan finde faglige spil til din uddannelse
• Du kan let selv lave spil, quizzer eller fremlæggelser med fagligt indhold.

Opstart af Vidensbrønden
Vidensbrønden startes op ved at trykke på panelet på væggen ved siden af brønden. For at starte brønden skal der måske indtastes adgangskoder. Brug det trådløse tastetur og indtast koderne der står i folderen ved Vidensbrønden.

Når kodeordet er blevet indtastet, vil brønden åbne. Det vil som regel tage et par minutter, før brønden er helt klar til brug. Ofte vil brønden allerede være tændt og klar til brug, når du kommer. Hvis brønden er låst, skal du træde på hængelåsene i hvert hjørne af gulvet.

Valg af spil
Når brønden er klar, ser du en række mapper og spil på gulvet. Overskrifterne viser dig, hvilke spil der er fagligt relevante. Spil du selv har bygget, eller som andre elever på skolen har bygget finder du ved at bladre siderne igennem på gulvet, ved at bruge søgefunktionen eller ved at åbne mappen  Nyeste.

Byg selv forløb til Vidensbrønden
For at bygge et spil skal du bruge en pc eller en iPad. På en pc finder du hjemmesiden  www.wizefloor.dk og logger dig på med de samme elev-koder som til gulvet. Hvis du bruger en iPad finder du Vidensbrønden i App Store ved at søge på Wizefloor. Igen er det de samme elev-koder, du skal bruge:  


KLIK HER og se en video der viser dig, hvordan du kommer i gang med at bygge spil og aktiviteter.