Søg ind på Grundforløb 2 som voksen

På Social- og sundhedsskolens afdelinger i Horsens, Vejle, Fredericia og Kolding kan du tage uddannelsen til Social- og sundhedshjælper, Social- og sundhedsassistent og Pædagogisk assistent. Vores uddannelser er egnet for alle aldre. Dvs. uanset om du er ung eller gammel, så er det aldrig for tidligt, eller for sent, at tage en uddannelse hvor du kan gøre en forskel for mennesker i alle aldre.

Med en uddannelse som sundheds- og omsorgsmedarbejder åbner der sig en verden af muligheder Både hvis du vil videreuddanne dig til - sygeplejerske, socialrådgiver eller pædagog. Men der er også en lang række spændende muligheder i selve faget. Se med i magasinet, hvor vi har samlet historier fra 30 uddannede SOSU’er. Læs mere i magasinet Et fag- mange ansigter.Nej, vi har elever i alle aldre. Vi optager rigtig mange modne elever, som ønsker at lave et karriereskrifte.

På grundforløbet kan du søge om SU.

Er du over 25 år har du desuden mulighed for at blive ansat ved kommunen allerede ved grundforløbets start. Det betyder, at du får elevløn under hele uddannelsen. Se takster på foa.dk. Er du ledig og tilknyttet jobcenter eller A- kassen anbefaler vi, at du undersøger om du kan komme i gang med uddannelsen via f.eks. ordningen om 110% dagpenge eller uddannelsesløft.

Der er meget gode muligheder for at få en elevplads efter et gennemført grundforløb. Skolen hjælper og vejleder i forhold til at søge ind på hovedforløbet. I nogle kommuner kan du blive ansat allerede fra grundforløbet og er dermed sikret ansættelse på hovedforløb.

Undersøgelser viser, at ældreområdet og sundhedssektoren mangler 40.000 medarbejdere i 2030, så der er gode jobmuligheder og mange muligheder for at arbejde indenfor mange områder. For inspiration se her

Adgangskravet er bestået dansk og matematik tilbage fra 9. klasse (G niveau) Hvis du ikke har dokumentation har du mulighed for at gå til en optagelsesprøve. Der er ikke særlige krav til it-kompetencer, men meget af undervisningsmaterialet er elektronisk, og derfor er det en fordel at kende til Office pakken (fx word), og kunne søge på nettet. Hvis du er ordblind eller har andre udfordringer kan du få SPS støtte på skolen. Læs mere på www.spsu.dk

Alle elever over 25 år tilbydes en real kompetence vurdering (RKV). Når vi har modtaget din ansøgning via optagelse.dk vil du automatisk blive indkaldt til samtale på skolen. Skolen vurderer om du ud over en samtale, skal lave en screening i dansk og matematik. Hvis du ønsker at søge om ansættelse hos kommunen allerede fra grundforløbets start er det vigtigt, at du får lavet en RKV.

Du skal søge via optagelse.dk – søg under ungdomsuddannelse og find Social og sundhedsuddannelserne. Som ældre elev kan det måske virke underligt, at vi betegnes som en ungdomsuddannelse. Det er udelukkende en ”proforma-ting”. Som GF2 elev kommer du til at være i klasse med elever i alle aldre- far 18-60 år.

Vores studievejledere står klar til at hjælpe dig med alle dine spørgsmål. Find studievejlederne her