Vil du arbejde med mennesker og gøre en forskel?

På Social- og sundhedsskolens afdelinger i Horsens, Vejle, Fredericia og Kolding kan du tage uddannelsen til Social- og sundhedshjælper, Social- og sundhedsassistent og Pædagogisk assistent. Kravet til dansk og matematik vil også være opfyldt, hvis du har bestået forberedende voksenundervisning (FVU) i dansk på trin 4 og matematik på trin 2. Du opfylder desuden kravet til dansk, hvis du har bestået dansk uddannelse 3 eller studieprøven Hvis du ikke har dokumentation har du mulighed for at gå til en optagelsesprøve.

Der er ikke særlige krav til it-kompetencer, men meget af undervisningsmaterialet er elektronisk, og derfor er det en fordel at kende til Office pakken (fx word), og kunne søge på nettet. Hvis du er ordblind eller har andre udfordringer kan du få SPS støtte på skolen Læs mere på www.spsu.dk

Du skal søge via optagelse.dk – søg under ungdomsuddannelse og find Social og sundhedsuddannelserne. Som ældre elev kan det måske virke underligt, at vi betegnes som en ungdomsuddannelse. Det er udelukkende en ”proforma-ting”. Som GF2 elev kommer du til at være i klasse med elever i alle aldre- far 18-60 år.

Undersøgelser viser, at ældreområdet og sundhedssektoren mangler 40.000 medarbejdere i 2030, så der er gode jobmuligheder og mange muligheder for at arbejde indenfor mange områder. For inspiration se her

På grundforløbet kan du søge om SU.

Er du over 25 år har du desuden mulighed for at blive ansat ved kommunen allerede ved grundforløbets start. Det betyder, at du får elevløn under hele uddannelsen. Se takster på foa.dk. Er du ledig og tilknyttet jobcenter eller A- kassen anbefaler vi, at du undersøger om du kan komme i gang med uddannelsen via f.eks. ordningen om 110% dagpenge eller uddannelsesløft.

Alle elever over 25 år tilbydes en real kompetence vurdering (RKV). Når vi har modtaget din ansøgning via optagelse.dk vil du automatisk blive indkaldt til samtale på skolen. Skolen vurderer om du ud over en samtale, skal lave en screening i dansk og matematik. Hvis du ønsker at søge om ansættelse hos kommunen allerede fra grundforløbets start er det vigtigt, at du får lavet en RKV.

GF+ er et særligt forløb målrettet dig, der er to-sproget og som har brug for at øve det særlige fagsprog inden du påbegynder GF2.
Læs mere her

Vores studievejledere står klar til at hjælpe dig med alle dine spørgsmål. Find studievejlederne her